Uitvaartbloemist voor afscheidsbloemstukken

Jacqueline van Aaken

Mag ik me even voorstellen. Ik ben Jacqueline van Aaken, uitvaartbloemist. Ik ben gediplomeerd meesterbinder met meer dan 30 jaar ervaring.

Mijn liefde en interesse begon al in mijn kinderjaren. Ik was altijd wel ergens buiten te vinden. Ik plukte bloemetjes en ging dan samen met mijn vader de namen erbij zoeken in de Flora. Ook werken begon al vroeg op de boerderij. Door verschillende uitvaarten kreeg ik gevoel voor afscheid nemen en zag en voelde wat bloemen dan doen.

Rouwbloemwerk is in mijn ogen het mooiste bloemwerk om te maken. Ik hoop dat ik mensen mag ontzorgen en dat mijn welgemeende aandacht voor dit bloemwerk mensen troost geeft. Dat is mijn missie.

Atelier

Uitvaartbloemist

tekstfoto 2 Atelier (Medium)

Interview Uitvaart Special:

"Bloemen kunnen uitdrukken wat woorden niet kunnen zeggen"

Odiliapeel | "Een droom die uitkomt", zo omschrijft Jacqueline van Aaken haar bedrijf Troostbloemen. Na 25 jaar ervaring opgedaan te hebben in het bloemenvak begon ze in feb 2016 als bloemist. Ze maakt voor iedereen en elke gelegenheid bloemwerk. Met veel passie en liefde wordt een mooi boeket gebonden, bloemstuk geschikt of een arrangement gecreëerd, niets is te gek. "Mijn stijl is bloemrijk en kleurrijk".

Meesterbinder Jacqueline werkt vanuit haar atelier aan huis aan de Rechtestraat 18 in Odiliapeel. "Ideaal, want zo kan ik de kosten en dus de prijzen laag, en de kwaliteit hoog houden", vertelt ze.

Haar werkwijze kenmerkt zich door het persoonlijke aspect. Voor persoonlijke begeleiding bij de keuze van (rouw-) bloemwerk is bespreking aan huis mogelijk. Dit thuisbezoek op afspraak wordt als prettig ervaren, want op die manier kan ik bloemstukken maken die erg persoonlijk zijn en die écht bij iemand passen. "Ik wil het mensen in deze moeilijke periode graag zo makkelijk mogelijk maken en ontzorgen".

Jacqueline werkt veel samen met uitvaartondernemers uit de gemeente Uden en omstreken. "Ik heb een prachtig boek uitgebracht waarin voorbeelden van bloemwerk die ik zelf gemaakt heb staan. Daar kunnen mensen uit kiezen. Uiteraard kunnen deze voorbeelden ook nog gepersonaliseerd worden".

Dat haar bloemen troost kunnen bieden geeft Jacqueline veel voldoening. Afscheid nemen hoort bij het leven. Het is fijn als bloemen dan troost geven.

Scroll naar boven