G 6_header_2375x1013

Guirlande / bloemenslinger

Een guirlande is vrij-vertaald een bloemenslinger. Uitermate geschikt bij een uitvaart zonder kist. Bijvoorbeeld als er gekozen is voor een wikkelwade of lijkdoek.

Een guirlande is dan een ecologisch alternatief om bloemen mee te geven. Bijvoorbeeld op een natuurbegraafplaats.

Het lichaam wordt op natuurlijke wijze versierd, doordat de guirlande op slingerende wijze neergelegd kan worden. Rondom het hoofd, met de uiteindes richting de voeten wordt ook gedaan, dit om het silouet te bewaren. Afhankelijk van deze wijze wordt de lengte bepaald. Het meest sierlijk, om in een paar bochten te kunnen leggen, is de advieslengte vanaf twee-en-een-halve meter lang.

Twee technieken

In grote lijnen zijn er twee technieken. De eerste manier (natuurlijk afbreekbaar) is gebonden met sisal of jutte touw. Er worden dan evenlange bloemen en groenmateriaal, 'dakpansgewijs' opgebonden. Het voordeel is dat deze bloemenslinger heel flexibel is en dat de dikte goed bepaald kan worden door de lengte van de bloemen. Het nadeel is dat de materialen geen water krijgen en dus kort voor de uitvaart op zijn mooist zijn. ( wel goed in te laten drogen)

De tweede manier is op een bestaande steekschuim slinger ondergrond. Hierbij worden de bloemen in het natte steekschuim gestoken. Geschikt voor praktisch alle bloemen en blijft langer mooi. Nadeel is dat het iets minder flexibel is, maar wel genoeg om mooi neer te kunnen leggen.

De prijs voor beiden technieken is vanaf €60,- per halve (strekkende) meter.

Scroll naar boven