S 3.4_header_2375x1013

Bloemstukken algemeen en Seizoensbloemwerk

Dit zijn voorbeelden van bloemstukken voor elke gelegenheid.
Gekozen kan worden voor een vorm, kleur en stijl. Dit is bepalend voor hoe een geschikt stuk er uit gaat zien.

Ik kan rekening houden met de plaats waar het komt te staan en wat de gelegenheid is.
Bijvoorbeeld voor een opening is het mogelijk om de bedrijfskleuren te gebruiken, of alzijdig als het op een balie komt te staan. Voor elke gelegenheid zijn er bloemen! Ik help u graag met advies.

Inspiratie stylen en vormen

Globaal enkele stijlen met voorbeelden (beknopte uitleg). Bedoeld om ideeën op te doen. Klik op de foto's voor een vergroting.

(B1) ROND zoals een biedermeier. In een klassieke biedermeier zijn de bloemen aan alle kanten gelijk verdeeld.

(B2) MODERNE BIEDEMEIER zijn de bloemen op groepjes gestoken. Leuk met een stronkje rustiek hout erin.

(B3) DRUPPELVORM Is in principe rond met een punt. De punt kan recht zijn, maar ook sierlijk naar één kant wijzen (zie logo Troostbloemen)

(B4) LANGWERPIG Is langgerekt of ovaal. Is vaak laag opgemaakt het mooist. Deze vorm leent zich goed met takken of rustiek hout in de lengte.

(B5) AJOUR betekend luchtig. Geschikt voor in de lengte, maar zeker in de hoogte en dan (alzijdig) aan alle kanten mooi.

(B6) PARALLEL is geschikt in de hoogte. Is laag ook mogelijk, maar dan is de stijl minder sterk. De stelen en bloemen staan op verschillende lengtes langs elkaar.

(B7) LINIAIR is op lijn geschikt. Dit is vaak een éénzijdig stuk in de hoogte met een mooie voorkant. Tropische bloemen lenen zich uitermate goed voor deze stijl.

(B8) VELDBLOEMEN Zijn allerlei wilde veldbloemen door elkaar gebruikt, in verschillende lengtes gestoken, maar zó dat het aan alle kanten mooi verdeeld is. Luchtig, zoals in de natuur. De kleuren kunnen van wit of pasteltinten tot heel gekleurd variëren. Om het nog natuurlijker te maken, kunnen er stronken rustiek hout in verwerkt worden, zoals peren-, druiven- of seringenhout. Ook mooi met Magnolia-, Liguster- of Berkentakken.

Scroll naar boven